Publicat pe Lasă un comentariu

Chili con Carne – reteta pas cu pas

chilli-con-carne-reteta

Timp de citire estimat: 2 minute

Ardeiul iute Chili se foloseste pentru condimentarea sosurilor, pastelor, pastelui, a diverselor sortimente de carne, dar si in industria mezelurilor. Poate cea mai faimoasa aplicatie este renumita reteta de Chili con Carne pe care vi-o oferim mai jos

Ingrediente Chili con Carne

2 cepe medii
2 catei de usturoi
2 morcovi medii
2 bete de telina apio
2 ardei rosii
ulei de masline
1 lingurita ardei iute chili pudra
1 lingurita de chimen macinat
1 lingurita de scortisoara macinata
1 x 400 g conserva de naut
1 x 400 g conserva de fasole rosie
2 x 400 g conserva de rosii tocate
500 g carne tocata de vita
15 g de coriandru proaspat (15g)
2 linguri de otet balsamic

Chili con Carne – Preparare pas cu pas

  1. Curatati si tocati marunt ceapa, usturoiul, morcovii si telina – nu va faceti griji cu privire la tehnica, tocati-le pana cand sunt fine. Ardeii rosii se injumatatesc, se indeparteaza tulpinile si semintele si se toaca marunt.
  2. Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu-mare, adaugati legumele tocate, pudra de ardei iute chili, chimen, scortisoara si un varf bun de sare de mare si piper negru, apoi sotati timp de 7 minute sau pana se inmoaie, amestecand in mod regulat.
  3. Scurgeti si adaugati nautul si fasolea din conserva, rasturnati rosiile din conserva, strivindu-le cu spatele unei linguri, apoi turnati apa cu care ati clatit cutia de rosii.
  4. Adaugati carnea de vita tocata, sfaramand bucatile mai mari.
  5. Se aleg frunzele de coriandru si se pun deoparte. Nu aruncati cozile de coriandru. Ele se toaca marunt si se adauga in tigaie, impreuna cu otetul balsamic.
  6. Condimentati cu un varf bun de sare de mare si piper negru.
  7.  Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul la minim si fierbeti cu un capac usor intredeschis timp de 1 ora, sau pana cand amestecul este usor ingrosat si redus, amestecand ocazional.

Serviti cu orez sau cuscus, o felie de paine prajita. Presarati cu frunzele de coriandru pastrate si niste chili pudra, daca doriti, apoi savurati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *