Bicarbonat de sodiu alimentar, 1 kg

(12 recenzii de la clienți)

6.50 lei

Bicarbonat de sodiu – este unul dintre cei mai utilizati agenti de afanare pentru produsele de patiserie, fiind in acelasi timp ingredientul de baza din praful de copt.

Stoc epuizat

SKU: TS74413 Categorie: Etichete: ,

Descriere

Bicarbonat de sodiu alimentar

Bicarbonatul de sodiu alimentar este unul dintre cei mai utilizati agenti de afanare pentru produsele de patiserie, fiind in acelasi timp ingredientul de baza din praful de copt. El se prezinta sub forma de pulbere albă, inodoră, cu gust sărat, slab leşios,  fără gust strain.

Cum functioneza bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu alimentar este un compus alcalin care, atunci când este combinat cu un acid, va produce dioxid de carbon gaz.
Bulele mici de dioxid de carbon sunt prinse în aluat, făcându-l să se umfle si să se ridice.  Acizii comuni folosiți pentru a provoca această reacție includ oțet, suc de lămâie, lapte batut, iaurt.
De asemenea,bicarbonatul de sodiu va produce bule de gaz si la descompunerea cauzată de căldură. Pentru ca această reacție să aibă loc, nu este necesara prezenta unui acid ci numai expunerea la temperaturi de peste 80 de grade Celsius.

Bicarbonatul de sodiu in preparare aluaturi

Bicarbonatul de sodiu este folosit pentru dospirea rapidă a diverselor tipuri de aluat folosite in patiserie:  clătite, briose, prăjituri.  Aceste aluaturi nu au o structura suficient de puternica.  Ele nu-si pot pastra forma un timp suficient de lung, cat i-ar trebui drojdiei pentru a forma gaz. Deoarece bicarbonatul de sodiu produce rapid gaz, nu este necesar să se lase aluatul la crescut.
Când aluatul este expus la căldură, acesta devine rigid, iar bulele de gaz sunt prinse inauntru, obtinand astfel un produs pufos si aerat.
Aluatul obtinut cu bicarbonat de sodiu, lasat sa stea la temperatura camerei, va incepe sa creasca incet si sa devina pufos datorita acizilor si bazelor care reactioneaza. A doua creștere, mai dinamica, are loc în cuptor atunci când aluatul este expus la căldură. Căldura accelerează reacția acido-bazică, provocand in acelasi timp descompunerea bicarbonatului de sodiu, ambele producând gazul de crestere. Cresterea aluatului cu ajutorul bicarbonatului de sodiu este adesea atât de rapidă încât poate fi observată în timp real.

Tara de origine: Turcia
Ingrediente: bicarbonat de sodiu  grad alimentar;  E 500 ii
Ambalaj:  punga ziplock 1 kg, 5kg, sac 25kg.
Depozitare: Păstrează în ambalaj închis etanș, într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui.
Valabilitate: Până la 12 luni, in condițiile de păstrare menționate mai sus. Vezi data înscrisă pe ambalaj.

Informații suplimentare

Greutate1.1 kg
Brand

Top Spice

Tara de origine

Turcia

Cantitatea neta

1 kg

Tip ambalaj

Punga sigilata

Depozitare

Pastreaza in recipient etans, intr-un loc racoros si uscat, ferit de lumina directa a soarelui.

Valabilitate

Pana la 12 luni, in conditiile de pastrare mentionate mai sus. Vezi data inscrisa pe ambalaj.

12 recenzii pentru Bicarbonat de sodiu alimentar, 1 kg

  1. Paul (proprietar verificat)

    Ambalat excelent!

  2. Calin (proprietar verificat)

    Livrare rapida!

  3. Lavinia (proprietar verificat)

    Ambalat excelent!

  4. Dinu (proprietar verificat)

    Serviciu excelent.

  5. Calin (proprietar verificat)

    Merita banii!

  6. Sabina (proprietar verificat)

    Serviciu excelent.

  7. Stefan (proprietar verificat)

    Calitate buna. Recomand.

  8. Dumitru (proprietar verificat)

    Ambalat excelent!

  9. Dragomir (proprietar verificat)

    Serviciu excelent.

  10. Ana (proprietar verificat)

    Merita banii!

  11. Eugen (proprietar verificat)

    Serviciu excelent.

  12. Gratiela (proprietar verificat)

    Livrare rapida!

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *