Gelatina alimentara granule 200 Bloom

(4 recenzii de la clienți)

72.00 lei

Gelatina alimentara se foloseste in deserturi si pentru ingrosarea supelor reci. Materia prima pentru gelatina alimentara este proteina naturala, colagenul. De regula, aveti nevoie de 3 lingurite de gelatina sub forma de granule pentru 500 ml de lichid

Daca vei cumpara acest produs vei castiga 72 Puncte care pot fi rascumparate 0.72 lei!

Descriere

Gelatina alimentara se foloseste in deserturi si pentru ingrosarea supelor reci. Materia prima pentru gelatina alimentara este proteina naturala, colagenul, care este obtinut comercial din industria carnii (proteina pura derivata din oase de vita si vitel, cartilaj, tendoane, piele si tesut conjunctiv). Cele mai multe gelatine alimentare sunt produse din piele de porc. Curatarea si prelucrarea colagenului are ca rezultat o pulbere uscata de culoare galben pal – un agent de ingrosare inodor, fara gust. Cand este dizolvat in apa fierbinte, apoi racit, formeaza o jeleu.

Ce inseamna 200 Bloom?

Nu toate gelatinele sunt egale, cea mai importanta caracteristica a unui tip de gelatina fiind puterea sa de gelifiere, care este definita de valoarea sa „bloom”. (Conform metodei definite de omul de știință american, Oscar T. Bloom, proprietățile de gelifiere ale gelatinei sunt descrise în grame Bloom – fermitatea unui gel de 6,66% după 17 ore de depozitare la 10 °C. Ele depind de timpul si temperatura de gelifiere, de temperatura de topire a gelatinei si de vascozitate). Valoarea bloom pentru gelatina comerciala se situeaza intre 60 si 300 Bloom.
Alte caracteristici importante ale diverselor tipuri de gelatina sunt: vascozitatea, culoarea, claritatea, capacitatea de spumare, timpul si temperatura necesare pentru formarea/topirea gelului, dimensiunea particulelor si valoarea pH- ului. Toate aceste caracteristici trebuiesc avute in vederea pentru a beneficia de rezultate perfecte si un termen de valabilitate cat mai mare al produsului finit.

Utilizari

Gelatina alimentara granulata este cea mai comuna forma de gelatina neindulcita. Gelatina neindulcita este de obicei imbibata intr-un lichid rece timp de 3-5 minute inainte de a o dizolva. Acest lucru inmoaie si umfla granulele, astfel incât acestea sa se dizolve usor atunci când sunt incalzite. De regula, aveti nevoie de 3 lingurite de gelatina sub forma de granule pentru 500 ml de lichid, in timp ce unul dintre secretele fabricarii de marshmallow este sa bateti amestecul de gelatina inainte de a se stabili pentru a asigura o textura pufoasa.

Valoari nutritionale pentru 100 g :

Valoare energetica:  340 kcal. / 1445 kJoule
Umiditate: max. 15%
Grasimi: 0
Carbohidrati: 0
Proteine: aprox 85%
Sodium: max 0.5%

Informații suplimentare

Greutate 1.1 kg
Brand

Top Spice

Tara de origine

Olanda

Cantitatea neta

1 kg

Tip ambalaj

Punga sigilata

Depozitare

Pastreaza in recipient etans, intr-un loc racoros si uscat, ferit de lumina directa a soarelui.

Valabilitate

Pana la 24 luni, in conditiile de pastrare mentionate mai sus. Vezi data inscrisa pe ambalaj.

4 recenzii pentru Gelatina alimentara granule 200 Bloom

  1. Sergiu (proprietar verificat)

    Ambalat excelent!

  2. Doina (proprietar verificat)

    Livrare rapida!

  3. Dumitru (proprietar verificat)

    Calitate buna. Recomand.

  4. Damian (proprietar verificat)

    Ambalat excelent!

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *