Descriere
Pastai de vanilie: Tahitian Vanilla sunt o specie a orhideei de vanilie cunoscuta stiintific sub numele de Vanilla Tahitensis, dupa numele insulei unde a fost gasita prima data, Tahiti.
Vanilia tahitiana, gasita si clasificata pentru prima data drept o orhidee hibrida de vanilie care creste in salbaticie in Tahiti, a fost adusa in Papua Noua Guinee in jurul anilor 1960 ca experiment agricol, dar a fost abandonata curand, pentru a renaste insa la mijlocul anilor 1990. Interesul pentru cultivarea pastailor de vanilie a fost considerat a fi un mijloc de a furniza venituri satelor rurale si o marfa exportabila care ar putea fi extinsa in toata tara. Lumea cauta, de asemenea, o compensare a comertului cu vanilie din Madagascar, care a dominat piata mondiala de vanilie de multi ani. Papua Noua Guinee este acum cel mai mare producator de pastai de vanilie tahitiana din lume!
Pastaile de vanilie Tahiti sunt cunoscute pentru aroma lor fina, florala, fructata si anisica. Sunt adesea descrise ca mirosind a lemn dulce, cirese sau vin rosu.
Vanilia tahitiana are de fapt un continut mai scazut de vanilina decat cea mexicana sau vanilia Madagascar, dar mentine niveluri mai mari de alti compusi aromatici. Nivelurile mai ridicate ale compusului aromatic cumarina ii confera vaniliei tahitiene aroma sa mai fructoasa.
Pastai de vanilie – Utilizari
Pentru a folosi pastai de vanilie: taiati pastaia lafiecare capat. Taiati apoi batonul de vanilie pe lungime. Indepartati pasta din interior prin razuire si adaugati-o la reteta dumneavoastra.
Utilizati pastaile de vanilie intr-o varietate de aplicatii, atat la gatit cat si la coacere: sosuri dulci, inghetata, prajituri, extract de vanilie de casa. Folositi seminte de vanilie pentru a adauga o nota vizuala de gourmet la inghetata, creme si creme brûlées. Adaugati pastai de vanilie la cafeaua macinata, pentru o cafea minunata cu aroma de vanilie. Adaugati batonul la zahar pentru a face zahar vanilat.
Pastai de vanilie – Caracteristici
Grad: Gradul A (Gourmet / Premium)
Lungime: 13cm -15cm
Culoare: Maro inchis
Continutul de umiditate: 15-25%
Profil de aroma: cirese, smochine, lemn dulce, stafide, vin rosu
Pastai de vanilie calorii (Valori nutritionale pentru 83 g)
Calorii: 110 kcal
Grasimi: 3.5 g
Grăsimi saturate: 2 g
Carbohidrati: 29 g
Zaharuri: 15 g
Fibre: 0 g
Proteine: 2 g
Lavinia (proprietar verificat) –
Serviciu excelent.
Nicoleta (proprietar verificat) –
Merita banii!
Anton (proprietar verificat) –
Merita banii!
Casian (proprietar verificat) –
Livrare rapida!