Descriere
Seminte de dovleac decojite, le putem consuma în stare crudă pentru a profita la maxim de calităţile lor nutritive.
In continuare va oferim o seria de utlizari ale semintelor de dovleac, utilizari pe care, poate, nu le stiati:
Crusta pentru carne sau peste
Semintele de dovleac zdrobite fac o crusta crocanta, aromata pentru orice, de la peste alb pana la carnea de miel .
Garniti supa
Prajeste o mana de seminte de dovleac, pentru a le presara apoi, inainte de servire, peste supa preferata .
Adaugati la cookie-uri
Amesteca-le in aluatul tau preferat pentru biscuiti.
Faceti unt de seminte de dovleac
Iesiti din rutina de unt de arahide si incercati untul de seminte de dovleac.
Iata reteta:
INGREDIENTE
3 1/2 cani seminte dovleac crude decorticate
1/2 lingurita sare , sau mai mult, dupa gust
2 lingurite miere
3 – 4 linguri ulei de canola sau de arahide
PREPARARE
1. Preincalziti cuptorul la 180 ° C. Intindeti semintele pe o foaie de copt si prajiti-le timp de 10 pana la 15 minute, sau doar pana cand incep sa se rumeneasca. Scoateti foaia de copt din cuptor si lasati semintele sa se raceasca usor.
2. Asezati semintele prajite, sarea si mierea in vasul robotului de bucatarie potrivit cu lama de tocat. Se amesteca timp de 20 de secunde. Cu motorul inca in functiune, adaugati 3 linguri de ulei in castron prin jgheabul din capac si procesati timp de 30 de secunde. Daca untul de seminte de dovleac este inca uscat, continuati sa amestecati si adaugati o lingura suplimentara de ulei. Procesati inca un minut pentru a ajunge la consistenta dorita. Gustati si mai adaugati sare, daca este necesar. Puteti pastra la frigider 1 luna, intr-un vas/borcan acoperit.
Adaugati la granola
Adaugati seminte de dovleac la ingredientele uscate, cand faceti granola .
Faceti pesto
Arunca-le intr-un robot de bucatarie cu ierburi proaspete si usturoi si ai pesto .
Se amesteca in guacamole
Se amesteca cateva seminte prajite de dovleac in reteta preferata de guacamole pentru a adauga acesteia o textura crocanta.
Se adauga in aluatul de paine
Framantati-le in aluat de paine sau focaccia inainte de coacere.
Prajeste-le
Pentru a le praji, pulverizati peste ele de masline sau unt topit, plus sare, piper si orice alte condimente doriti. Intindeti-le pe o foaie de copt si gatiti-le în cuptor la 150 ° C timp de 30-40 de minute, sau pana se rumenesc si devin crocante.
Salate de top
Prajite, semintele de dovleac sunt garnitura crocanta perfecta atat pentru salate de legume, cat si pentru cereale .
Adaugati textura crocanta la tacos
Presarati niste seminte prajite de dovleac peste tacos.
Coaceti o prajitura fara gluten
Macinati semintele intr-un robot de bucatarie si folositi-le in locul fainii de migdale. Nu contin gluten.
Se orneaza paste sau risotto
La fel ca pesmetul prajit , semintele de dovleac prajite adauga textura crocanta la paste si risotto. Sunt o variatie inedita si crocanta fata de branza parmezan rasa obisnuita.
Se presara peste fulgi de ovaz
Este simplu, dar este grozav – asigurati-va ca le prajiti mai intai.
Produse de patiserie de top
Presarati seminte de dovleac, inainte de coacere, peste biscuiti, briose , paine sau placinta cu dovleac .
Adaugati la hummus
Aruncati o mana de seminte prajite in robotul de bucatarie in timp ce amestecati hummus.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii 522kcal
Grăsimi 47.8g
Grăsimi saturate 8.7g
Carbohidraţi 17.4g
Fibre 4.3g
Proteine 26.1g
Conține: seminte de dovleac decojite crude
Ambalaj: pungă ziplock . Cantitate netă: 1 kg. e
Depozitare: păstreaza în recipient etanș, într-un loc răcoros și uscat.
Valabilitate : Până la 12 luni, in condițiile de păstrare menționate mai sus. Vezi data înscrisă pe ambalaj.
Dumitru (proprietar verificat) –
Merita banii!
George (proprietar verificat) –
Livrare rapida!
Costea (proprietar verificat) –
Serviciu excelent.
Dorin (proprietar verificat) –
Merita banii!
Eduard (proprietar verificat) –
Ambalat excelent!
Luca (proprietar verificat) –
Serviciu excelent.