Descriere
Tarate de Psyllium – ce sunt si cum se obtin
Tarate de Psyllium sunt o forma de fibra solubila, obtinuta din cojile semintelor plantei Plantago ovata. Plantele din care sunt extrase semintele tolereaza climatul uscat si racoros si sunt cultivate in principal in nordul Indiei . Pentru ca aceste tarate sunt solubile in apa, Psyllium poate sa absoarba apa si poate deveni un compus gros si vascos.
Utilizari
Este frecvent folosit ca ingredient la fabricarea cerealelor pentru micul dejun .
Psyllium este folosit si ca agent de ingrosare in diverse aplicatii in industria alimentara.
Folositi tarate de psyllium ca agent de ingrosare
Taratele de psyllium sunt, de asemenea, un agent de ingrosare ieftin. Ele nu au aroma sau miros, dar adauga consistenta alimentelor si bauturilor. Doar o jumatate de lingurita adaugata pe portie va fi suficienta pentru a ingrosa retetele preferate.
De exemplu, daca le amestecati cu sucul de portocale de dimineata, acesta se va transforma in cateva minute intr-un lichid gros de nectar. Se folosesc adaugate si in iaurt , fulgi de ovaz si smoothie-uri.
Datele oferite in prezenta descriere au caracter strict informativ si nu tin locul consultarii legislatiei de specialitate privind corecta utilizare a produsului.
Nicu (proprietar verificat) –
Merita banii!
Paula (proprietar verificat) –
Serviciu excelent.